Agera med drömvarelsen

Description:

Åkallad

Det först och främst vanligaste sättet som du får spela din drömvarelse är att du blir Åkallad. Någon offrar till dig och de vill ha en gåva från dig. Spelaren som offrar något säger i still med vilken typ av gåva han vill ha, någon magisk förmåga av något slag. Upp till dig vad du tycker är passande att ge beroende på vad som offrats får du ge det du tycker passar.

Efter att du get en gåva ska alla andra som inte varit iblandade bestämma hur mycket detta ska kosta. Det är en spelbalans för vad som är extremt bra och att jämföra med vad som är extremt dåligt. Inte hur avancerat något är. Normal värde för varken mäktigt eller dåligt är 5 poäng. Ett medelvärde. Allt som du tycker är sämre än normalt ska ha ett värde under detta i kostnad. Allt som är alls mäktigt bör stiga uppåt.

Tradition och still

Om drömvarelsen gett en gåva som passar in med hans still och tradition så kan kostnaden sänkas med ett steg. Detta visar vilka typer av Gåvor du är bra på att ge. Detta visar vad man får när man offrar till dig.

Önskan

Om du ger en Gåva som möjliggör att spelarens önskan uppfylls sjunker kostnaden med ett. Detta kan vara en väldigt svår sak att utföra. Mycket beroende på önskan och hur den är formad. Men det är en önskan som den offrade har som du ska tillfredsställa.

Diskutera

Om det blev väldigt dyrt kan drömvarelsen förhandla med alla runt bordet hur kostnaden kan gå ner. Om jag ändrar så den fungerar så här, vad säger du då? Att göra gåvan sämre helt enkelt. Du kan också lägga in negativa bieffekter som kan arta sig som livsfarliga för att få ner kostnaden. Eller att kraften bara kan användas en gång per speltillfälle och så vidare.

Ritualen

Är det andra sättet som är mycket mer ovanligt. Detta aktiverar du själv genom att typ bli övertagen av din drömvarelse. Eller rättare sagt byter roll. Medan din roll vanliga roll gör något så spelar du din drömvarelse och kan agera med den.

Säg vad du vill göra, vad som helst. Absolut exakt vad som helst. Kanske hur det går till eller vad som händer och varför. En lång kedja med ödes trådar du drar i.

Sen ska alla andra runt bordet bestämma hur mycket poäng det kostar och vilka poäng det kostar.

Exempel

Jordbävning 2

Bio:

Agera med drömvarelsen

Levande mardröm MicrO