Stjärntecken & SCENER

Description:

FISKARNA (vatten)

Scen: Det är viktigt att förstå hotet. Det finns viktiga element i scenen där man måste vara följsam och hänga med i vad som händer. Du kanske jagar någon eller flyr från någon. Du kanske spårar eller försöker förstå hur någon känner.

Fördel: Du vet något om din fiende. Försöker visa empati och lösa konflikten med en kompromiss. Prata dig ur problemet.

VÄDUREN (Eld)

Scen: Störst går först. En duell för två och inga fler. Övriga är åskådare som kan hjälpa till på olika sätt eller hoppa in och byta av då och då. Det är hektiskt och går väldigt fort. Samtalet är ett kaos där ni talar i mun på mun med varandra.

Fördel: Du skapar kaos eller något som gör scenen mer galen och vild. Du gör läget ni strider på mer farligt.

OXEN (Sten)

Scen: Det är lugnt och stabilt. Oxen gestaltar vikten av att äga något föremål som kan användas. Typ ett vapen eller en bil som kan användas. Oxen gör det också möjligt att charma eller använda hotelser. Annars är det lugn och vacker brottning.

Fördel: Om du har ett vapen som kan användas eller kan charma hotet. Eventuellt använda hotelser.

TVILLINGARNA (Luft)

Scen: Det går fort som bara… Saker händer överallt och kameran går hit och dit rullar runt sen står upp och filmar upp och ner. Det är en naturkatastrof i ena stunden sen vacker blockflöjt musik i nästa ställa ni är på. En sak är klar, du måste ha snabb reaktions förmåga.

Fördel: Flyttar på dig och tar striden på en ny plats. Byter samtals ämne. Imponerar på människor genom att berätta häftiga sagor.

KRÄFTAN (Vatten)

Scen: Gå i en samlad trupp som en gemensam sköld. Hålla i hopp och samarbeta. Försvaret i första hand helt enkelt. Men också grov arbete som att få igång en bil eller hantera en låst dörr medan dina vänner skyddar din rygg.

Fördel: Använder ett sätt ni kan samarbeta på eller skydda dig själv eller andra. Användning av enkla redskap för enkla bruk. Stekpanna lika med klubba. Dörr lika med sköld. Kofot lika med dörr nyckel.

LEJONET (Eld)

Scen: Du är i rampljuset och är stjärnan när det är din rond. Huvudperson som och alla tittar på dig. Dags att göra något storartat som alla kommer komma ihåg. Dags att vara kreativ. Din handling är ett konstverk.

Fördel: Först och främst inte hjälper någon. Om du inte leder en trupp och agerar absolut kapten med högsta auktoritet. Gör något häftigt och avancerat vågat. Har huvudrollen i ett skådespel.

JUNGFRUN (Sten)

Scen: Det finns detaljer och mycket saker att tänka på. Aspekter av viktiga ting som kan påverka scenen är oändliga. Framför allt fin detaljerna på materialen som ni har att använda. Plötsligt finns det massor med bråten ni inte sett förut för ni inte tittade tidigare som ni kan använda.

Fördel: Använder material speciellt fint hantverk eller tekniska prylar. Tar det väldigt försiktigt.

VÅGEN (Luft)

Scen: Organiserat och kontrollerat med mycket fokus på samverkan mellan alla deltagande. Det finns ett dags protokoll för agendan. Det finns ingen solo aktivitet utan bara lagarbete.

Fördel: Det finns en plan utarbetad som ni har pratat igenom en stund innan allt brakar lås.

SKORPINJONEN (Vatten)

Scen: Ha vapen hemligt. Arbeta dolt. Scenen blir en spion scen med lönndom med hemligheter. Arbeta i bakgrunden.

Fördel: Att du har en fördel som fienden inte vet om. Att du tänker anfalla honom när han inte vet om det. Att du egentligen har ett vapen eller argument, kunskap som han inte vet om.
FRAM MED DET HEMLIGA VAPNET.

SKYTTEN (Eld)

Scen: Det är något stort på gång. Om en stund smäller det. En bomb tickar eller en bil är på väg att köra ut för stupet om den inte svänger snart, vem kör? sluta slås om ratten och vrid.

Fördel: Du har något som kommer göra en stor effekt i scenen. En bomb, en rök granat, en rejält stort automat vapen. Släpper lös en förbannad tiger på fienden.

STENBOCKEN (Sten)

Scen: Det finns något mer som sker på sidan av allt våld. Något som byggs eller bearbetas. Det finns en möjlighet för något mer i scenen. En bonus vinst. Vist kan det vara bra att komma undan monstret, men det skulle vara trevligt att ta hans skatter på vägen ut.

Fördel: Du gör något som inte har riktigt med scenen att göra. Som att bygga ihop ett vapen. Ladda ett vapen. Du arbetar med hissen. Bygg en bomb.

VATTUMANNEN (Luft)

Scen: Saker går ganska segt fram. Det finns möjlighet att tänka och planera. Det är små steg i en avvaktande stirra duell. Var är svagheten, det är den ni slås om. Hitta den. Testa motståndet vad den är svag emot och angrip där.

Fördel: Du har kommit på motståndets svaghet och anfaller dess svaga punkt.

Bio:

Stjärntecken & SCENER

Levande mardröm MicrO